keskiviikko 17. elokuuta 2011

Näytetekstiä, kirjoituskilpailua, messua...

Viime aikoina kynä on suhissut ahkerasti. Toissa viikolla kirjoitin kolme novellia: Viita-akatemiaa varten kolmisivuisen näytetekstin, isä-kirjoituskilpailuun viisisivuisen tarinan isästäni ja näiden jälkeen kirjoitin ihan muutenn vain kolme-neljäsivuisen novellin. Lisäksi olen harrastanut jääkaappirunoilua eli istunut jääkaapin edessä ikuisuudet ja muodostanut magneeteista runoja. Härskejä, mutta hauskoja. Pari herkkääkin olen onnistunut niistä sanoista väsäämään.

En malta odottaa, että Viita-akatemiasta kuuluu jotain, samoin on kirjoituskilpailun kanssa. Kilpailutuloksia saan kyllä odottaa vielä ensi vuoden alkuun, mutta akatemiaan päässeiden nimet pitäisi tulla syksyn aikana julki. Odotan innolla, että pääsen taas kunnolla työstämään tekstejä eikä aina vain silloin, kun on inspiraatio päällä.

Olen myös alkanut pitää suuripiirteistä lukujärjestystä. Uskon tämän helpottavan vähän lukemistani, viime aikoina kun on ollut vähän keskittymisvaikeuksia ja muuta. Kun valitsen itselleni jo etukäteen luettavia kirjoja, säästän aikaa seuraavan kirjan valitsemisessa (, joka saattaa kestää päiviä) ja kun tiedän, mihin kirjaan uppoudun seuraavaksi, ehdin jo etukäteen valmistautua siihen. Lisäksi, luen keskeneräisen kirjan nopeammin (eli käytän enemmän aikaa lukemiseen, kuin näinä lähiaikoina olen käyttänyt) loppuun, kun odotan innolla seuraavaa kirjaa.

Lokakuussa tahtoisin mennä Helsingin kirjamessuille, koska en viime vuonna sinne päässyt. Pitänee alkaa säästää rahaa sinne jo nyt.

Helsingin sanomissa oli lista tänä syksynä julkaistavista kirjoista ja ehdin jo laittaa haluamani ostoslistalleni. Paljon oli tuttuja nimiä ja kiinnostavalta kuulostavia kirjoja. Sormet ihan jo syyhyää tuota listaa selatessa.

Parin viikon sisällä saisi tulla porukoilta kirjahylly, sillä meillä ei ole nyt kirjahyllyä lainkaan. Kaikki kirjat ovat joten kuten aakkosittain neljässä pahvilaatikossa. Tulee ihan hiki pintaan, kun yhtä kirjaa etsii ja se onkin väärässä laatikossa; siinä, jonka katsoo viimeisenä. Toivottavasti siis saataisiin kohta se hylly (pääsen aakkostamaan!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti